torstai 9. marraskuuta 2017

Tulihan se sieltä, ihan oikea Bali-flow!




Lomailumoodiin saattaa lipsahtaa yllättävän vaivattomasti. Tänään on seitsemäs reissupäiväni (oikeasti kuudes kokonainen) ja huomaan, että nyt se on menoa. Ensimmäisten päivien pieni kulttuurishokin tapainen on muisto vain ja nyt mennään hassussa flow-tilassa. Tähän tilaan pääsyä ehdinkin jo odottaa. Hätäilin liian aikaisin., sieltä se tuli. On oikeasti aika jännä, miten se vie muutaman päivän, että tottuu uuteen maahan ja uudenlaisiin asioihin ympärillään. Myönnän, että mielessä kävi jo lähtöpäivän aikaistaminen, mutta nyt tuntuu, että tulevat kolme viikkoa Balilla ei riitä. Ei silti paniikkia, annan päivien lipua tekemättä sen tarkempia suunnitelmia.

Viime päivät olen ihmetellyt elämän menoa Canggussa, Balin "hipstereimmässä" kylässä. Kylä näyttää ensisilmäyksellä ihan tavalliselta kaakkoisaasialaiselta vilkkaalta kylältä, mutta tarkemmin katsottuna  se on kaukana aidosta sellaisesta. Joka korttelista löytyy toinen toistaan kauniimpia terveyskahviloita- ja ravintoloita, houkuttelevan näköisiä pikkuputiikkeja, surffitarvikeliikkeitä ja tatuointistudioita. Näiden välissä on sitten niitä rähjäisiä pikku marketteja, rahanvaihtopisteitä, roskiksia, kulkukoiria ja katuojia. Ja tietenkin lukematon määrä eritasoisia majapaikkoja. Ensin iski pieni vastenmielisyys, koska kaikki on tehty turisteille, mutta sitten päätin nauttia. Ja voi pojat, olen nauttinut täysin siemauksin! Suurin nautinnon lähde on ollut visuaalisesti äärettömän kaunis, mutta myös hurjan hyvä ja terveellinen ruoka sekä ihanat tuoreista hedelmistä tehdyt juomat. Toiseksi, Balin sadekausi on hemmotellut meitä kolmella perättäisellä aurinkoisella päivällä, ei pisaraakaan vettä! Aurinko alkaa näkyä jo ihollakin, mutta erityisesti se tuntuu mielessä.





Suunnittelin meneväni surffiopetukseen täällä, sillä paikkahan on surffaajien mekka (lähin ranta on muuten tosi ruma...). No, nyt meni tällä tytöllä pupu pöksyyn. Aallot Balilla on sitä luokkaa etten edes mereen ole uskaltanut, saati sitten laudan päälle (tai todennäköisesti enemmän sen alle) taiteilemaan. Parina iltana olen tyytynyt vain rannalta käsin ihmettelemään niitä vähän taitavampia ja rohkeampia. Joudun nyt siis pyörtämään hurjat puheeni surffaamisen opettelusta ja nöyränä totean, ettei rohkeus riitä. Jospa kokeilen joogaa seuraavalla etapillani, ehkä se on sopivampi laji tällaiselle nelikymppiselle jänishousulle.





Päivät ovat menneet leppoisasti majapaikan uima-altaalla loikoillessa ja ei niin virkistävään veteen pulahdellessa. Olen ottanut ilon irti kylän ruokatarjonnasta, ryystänyt troppisia mehuja ja smoothieita sekä herkutellut terveellisellä kasvisruualla. Parin päivän hiljaiselon jälkeen olen saanut myös juttuseuraa, vaihtanut reissukuulumisia muiden matkaajien kanssa ja tutustunut myös pariin paikalliseen naiseen, kiitokset siitä ystävälleni Miialle! Suunsa kannatta kyllä avata, todennäköisesti teet sen usein jopa oikeassa paikassa. Näin kävi tänään, kun aloin altaalla juttelemaan hollantilaisille sisaruksille. Todettiin molemmat vaihtavamme paikkakuntaa huomenna, joten kimppakyyti on nyt buukattu. Iso säästö reppureissaajan budjetissa ja mukavaa seuraakin vielä!





Iltaisin olen istunut majapaikkani terassilla (alin kuva) kuuntelemassa tropiikin ihmeellistä luontoa. Säkkipimeästä, riisipellon reunalta kuuluu sirkkojen siritys, sammakoiden kurnutus ja liskojen naksutus. Lepakot viuhahtelevat ohi, naapurin kukkokin on ihan sekaisin, kun ei tiedä mikä aika päivästä on. Ilta on lämmin, pitkähihaisille ei ole tarvetta. Parasta on vain olla.

Huomenna suuntaan rannalta sisämaahan joogaharrastajien mekkaan Ubudiin. Siellä viivyn mahdollisesti jopa viikon verran. Katsellaan mitä päivät tuovat tullessaan, tarkoitus olisi ainakin päästä ihailemaan vihreitä riisiviljelmiä, vesiputouksia ja temppeleitä sekä testaamaan miten kankeat raajat liikkuvat tässä helteessä joogatunnilla.

Palataan taas kun on jotain mielen päällä! Moikka siihen asti!


*Anu


Ps. Lupaan kirjoittaa jossain vaiheessa myös niistä ihanista kahviloista, joita olen jo vilautellut Instagramissa.
Ja pahoittelut niille, jotka etsivät Bali-jutuistani ihan ehtaa tietoa; sitä ei toistaiseksi juurikaan heru, kirjoittelen nyt pääasiassa tunnelmista, ajatuksista ja kokemistani asioista "päiväkirjatyyliin". Katsotaan jos matkan päätteeksi teen jonkinlaisen faktapitoisemman yhteenvedon. Toivottavasti jaksat kuitenkin jäädä seurailemaan mitä täällä tapahtuu. Kiitos lukijani, että olet siellä! :)



6 kommenttia:

  1. Oi että, näyttää ja kuulostaa ihanalta ja kiva, että seuraakin on löytynyt sopivissa määrin! Täällä ollaan ehdottomasti linjoilla, sekä täällä, että instan puolella. <3

    VastaaPoista
  2. Mahtavia tunnelmia ja kahvilat kuulostaa ääri mielenkiintoiselta, juttua vaan tulemaan 💗

    Leppoisaa jatkoa lomalle! ☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lupaan kirjoitella kahviloista pikapuoliin!

      Poista
  3. Kuulostaa just täydelliseltä reissulta! Ja nuo ruokakuvat on niiiin herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä alan todella viihtyä, ihanaa tämä kiireettömyys!

      Poista