sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Ensitunnelmia Balilta













Hip hei, täällä ollaan, yli 10 000 kilometrin päässä koti-Suomesta, päiväntasaajan eteläpuolella, BALILLA! Saavuin tänne perjantai-iltana matkustettuani noin vuorokauden verran. Onhan se suhteellisen hapokasta tällaiselle matkaajalle, joka ei ole tähän päivään mennessä oppinut nukkumaan lentokoneessa (koiranunta ei lasketa nukkumiseksi). Lensin Qatar Airwaysilla ensin Qatarin Dohaan (5,5h), missä hengailin kolmisen tuntia ennen jatkolentoa Denpasariin (9,5h). Qatar Airwaysista ei ole mitään huonoa sanottavaa. Uudet hyvät koneet, maittavat ateriat joissa valinnanvaraa, ystävällinen ja palvelualtis nuori henkilökunta ja monipuolinen viihdetarjonta. Suosittelen lämpimästi, jos haluaa säästää lentolipun hinnassa eikä ole ihan tulenpalava kiire kohteeseen. Lentomatkalla oli paikoittain aika kivikkoinen tie, lentäjä joutui useaan otteeseen komentamaan lentoemotkin istuimilleen. Joko olin väsymyksestä niin koomassa tai sitten kuopat eivät olleet isoja tai ne eivät isossa koneessa tuntuneet, sillä kyyti ei ollut mielestäni epätavallisen kuopainen. Balin yläpuolella kiertelimme laskuni mukaan neljä ympyrää (puoli tuntia) ennen kuin pääsimme laskeutumaan. Taisi olla ruuhkaa Denpasarin kentällä. Mielessä ehti kyllä käydä, että tässäkö se loppu nyt tuli, itsetuhoinen lentäjä etsiskelee sopivaa paikkaa koneen pudottamiselle... Onneksi se halusi vielä elää!

Buukkasin kolme ensimmäistä yötä Seminyakin turistikylästä (lue: rysästä). Hotellivalinta (Grandmas Plus Hotel Seminyak) osui nappiin, rannalle kävelee max. 5 minuuttia ja ravintolat/kaupat ovat toisessa suunnassa muutaman askeleen päässä. Tässä on ollut hyvä virittäytyä lomamoodiin ja nukkua matkaväsymystä pois. Olen ehtinyt nauttia auringosta rannalla (ja polttaa pari kummallista läikkää sinne tänne), katsellut hurjilla aalloilla ratsastavia surffaajia, kuunnellut iltapäivän vesisadetta hotellin terassilla ja ihastellut todella upeaa auringonlaskua. Ensikosketus indonesialaiseen ruokaankin on tullut otettua ja olen herkutellut tuoreilla hedelmillä ja hedelmämehuilla.

Ilmasto iski vastaan heti ensi hetkistä alkaen. Kosteusprosentti hipoo varmasti sataa ja lämpömittari huitelee kolmenkympin kuumemmalla puolella. Tämä on asia, johon en totu koskaan! Rakastan lämpöä, mutta tämä kosteus on jotain ihan käsittämättömän ärsyttävää. Hikoilen aina helposti, mutta täällä se on jotain ihan järjetöntä. Ei tarvitse kuin olla ja hengittää niin hikikarpalot kihoaa otsalle ja paita liimautuu selkään. Mutta koska rakastan Aasiaan niin mahdottoman paljon, siedän (hampaat irvessä) myös kosteuden. Ja onhan siitä jotain iloakin: kynnet ja iho voivat äärimmäisen hyvin. Ei tarvitse kosteusvoiteita ja kynsien kasvamisen voi melkein nähdä.

Parin ensimmäisen päivän fiilikset ovat olleet suhteellisen leppoisat. Pientä kiristelyä ovat aiheuttaneet ainoastaan turisteille asetetut kirskurihinnat, tinkimisen uudelleenopettelu ja turistien paljous. Iltapäiväsateista en ole moksiskaan, saapahan hyvällä omallatunnolla istuskella terassilla tai loikoilla ilmastoidussa huoneessa. Ei tämä bloggaaminenkaan ole yhtään hullumpaa sateen ropinaa kuunnellessa. Sitten voisi jo tympiä jos vettä tulisi päiväkausia... ehkä sekin vielä on edessä. Turistien määrälle ei nyt mitään voi, tiesin kyllä etukäteen, ettei tämä ole mikään autiosaari. Kyllä tänne onneksi mukaan mahtuu ja ehkä jossain kolkassa on iisimpi meno. Mä otan nyt kuitenkin ihan rennosti!

Huomenna vaihdan majapaikkaa muutaman kilometrin päähän surffi- ja jooga-hipsterikylään Cangguun. Kolme ekaa yötä on buukattu, mutta saatan olla vähän pidempäänkin, jos paikka tekee vaikutuksen. Harmikseni yksi suosittu surffileiri on täyteen buukattu kuun lopulle asti, joten joudun keksimään jonkun varasuunnitelman. Kai mun on uskallettava noille pelottaville aalloille kerran elämässä...

Mukavaa sunnuntaita!!


Kuumankostein terveisin,

Anu



10 kommenttia:

  1. Voi näitä värejä kuvissasi, upeat ensi tunnelmat 🤗💛 nauti nauti ihanista hetkistä ❤

    VastaaPoista
  2. Voi kun voisikin olla nyt siellä! Vaihtaisin mielelläni nämä marraskuun sateet Suomessa marraskuun sateiksi Balilla. Näyttää ja kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tuolla asenteella lähdin Balille sadekaudella. Jos sataa niin onpahan ainakin lämmin!! Ja itse asiassa nautin nyt näistä pilvisistä päivistä koska hiki ei valu ihan niin paljon kuin aurinkoisella säällä...ja saa nuo ekan päivän kärytkin parantua rauhassa. Asennekysymys!!

      Poista
  3. Ihania värejä ja tunnelmia <3 Täällä lasketaan jo tiuhaan päiviä omaan reissuun. :D

    VastaaPoista
  4. Mukava kuulla kuulumisia. Ihania kuvia. Nauti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nautin ihan joka aistilla! Mä viihdyn täällä niiiiin hyvin!

      Poista