maanantai 4. syyskuuta 2017

USA Road Trip - Suuri ja mahtava Grand Canyon

Yksi viime keväisen Yhdysvaltojen matkani tärkeimmistä etapeista oli päästä ihailemaan Grand Canyonia. Road tripillä tästä haaveesta tuli totta. Ensikosketus tähän suureen ja mahtavaan oli ikimuistoinen. Retkikuntamme opas oli keksinyt hienon tavan paljastaa meille tämä luonnonihme. Laitoimme paperipussit päähämme ja oppaan johdolla kuljimme sokkona parkkipaikalta (josta ei kanjonille nähnyt) kanjonin reunalle. Sitten 3-2-1 ja tsadaa! Pussit pois päästä yhtäaikaa ja samalla eteemme avautui ihan mielettömän huikea maisema. 

Grand Canyonin vierailulla meillä kävi tuuri, sillä sää oli ihanan aurinkoinen. Patikoimme jonkin matkaa kanjonia alas Ooh Aah-nimiselle näköalapaikalle. Paikka on nimensä veroinen, maisemat ovat kertakaikkisen upeat. Siellä piti sitten tietenkin leikkiä uhkarohkeaa ja kiivetä kallionkielekkeelle levittelemään siipiään. Huih! Porukasta reippaimmat jatkoivat matkaa vielä hieman alemmas, minulle riitti Ooh Aah. Jos haluaisi patikoida aivan kanjonin pohjalle, pitäisi patikointiin varata pari päivää eli toisin sanoen retki vaatisi yöpymisen (ja kovaa kuntoa, muona- ja vesivarastot, ym.).

Grand Canyonin vierailun kohokohta oli ehdottomasti auringonlaskun ihailu kanjonin reunalla. Yksi 14- henkisen ryhmämme jäsenistä juhli kyseisenä päivänä syntymäpäiväänsä, joten juhlan kunniaksi virittelimme juhlatötteröhatut päähämme, lauloimme onnittelulaulun ja nautimme "take away"- pizzaa ja samalla huokailimme kun aurinko alkoi pudota alemmas. Auringonlasku oli taianomainen, jotenkin ihan epätodellinen fiilis. Tästä kokemuksesta kuulema moni haaveilee. And I did it!!

Vietimme kanjonilla vain yhden päivän, seuraavana aamuna jatkoimme jo matkaa. Lähtöaamuna olisi ollut mahdollisuus osallistua helikopterilennolle kanjonin yllä. Minä en asiasta innostunut suolaisen hinnan vuoksi. Sinänsä onni, koska aamu oli todella sateinen ja lento peruttiin. Ja arvaapas mitä satoi? Räntää! Lämpömittari näytti +1 astetta! Sattuipa samalle huonon onnen aamulle myös reissumme ainoa kommellus, sillä automme vetokoukku varastettiin. Milläs se meidän matkatavaratraileri sitten vedetään eteenpäin? No, onneksi nokkelalla oppaallamme oli "plan B", homma hoitui ja matkamme jatkui parin tunnin viivästyksen jälkeen onnekkaasti.

Oletko haaveillut Grand Canyonille pääsystä? Vai kenties käynytkin? 


*Anu4 kommenttia:

 1. oi oi oi mitä kuvia! Tuonne haluaisin kyllä joskus matkustaa. Ihanaa alkanutta viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin huikean kaunista?! Suosittelen kyllä lämpimästi reissua noihin maisemiin!

   Poista
 2. Huikeita kuvia, mutta toisaalta eipä noista maisemista voi huonoja kuvia saadakaan! Auringonlasku tuolla olisi kyllä varmasti hieno kokemus, mutta olen äärettömän kiitollinen siitä, että olen tuolla saanut käydä edes päiväsaikaan. Oma vierailu sattui ihan järjettömän tuuliselle päivälle, ja sen vuoksi ei helikopterilennolle päässyt. Mutta upea paikkahan tuo on kanjonin reunaltakin (ja vähän alempaakin) katsottuna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, ei kauniista paikoista voi huonoja kuvia saadakaan! Ja kyllä mullekin riitti oikein hyvin tuolta reunalta ihailu...

   Poista