tiistai 19. syyskuuta 2017

Syrjähyppy Kefaloniaan


Joko kävit tutustumassa Zakynthoksen saareen, josta kerroin edellisessä postauksessa (klik-klik)? Eihän meille tietenkään yksi Kreikan saari riittänyt tällä reissulla, joten buukkasimme päiväretken naapurisaarelle Kefaloniaan. Saari sijaitsee 1,5 tunnin lauttamatkan päässä Zakynthokselta. Lauttamatka meni molempiin suuntiin varsin rattoisasti auringosta nautiskellen. Saarella kuljimme bussilla. Retkioppaamme kertoi sujuvalla englanninkielellä mielenkiintoisia tarinoita saaren historiasta, uskonnosta ja tietenkin kauniista paikoista, joissa pääsimme vierailemaan. Kuudessa tunnissa saaresta sai toki vain pienen pintaraapaisun ja retki tuntui hiukan läpijuoksemiselta (tai ajamiselta). Muutamia ihania paikkoja kuitenkin bongattiin ja pari kertaa sai taas ihastuksesta huokailla.


Myrtos Beach

Tämä ranta tuli kuuluisaksi elokuvassa Kapteeni Corellin mandoliini. Eipä ihme, että ranta on päätynyt elokuvaan, onhan se ihan mielettömän kaunis! Me pääsimme ihailemaan rantaa vain matkan päästä kukkulan päältä. Oppaamme mukaan kaksikerrosbussimme ei selviäisi matkasta rannalle... Rannan yläpuolelle sattui juuri sopivasti yksinäinen varjoliitelijä, joka näytti selvästi nauttivan huomiosta ja teki komeita kaarroksia meidän räpsiessä kuvia.







Agios Gerasimoksen luostari

Kyllähän joka maassa pitää edes kerran kirkossa käydä! Me teimme pikastopin Gerasimoksen luostariin. Itse luostariin en päässyt sisälle liian lyhyesä mekossani (eikä siellä olisi saanut kuvata), joten tyydyin ihailemaan kirkkoa, joka oli kyllä varsin vaikuttavan näköinen erityisesti sisältä. Kirkossa oli parhaillaan menossa ristiäiset, hieman tungettelevalta tuntui käydä kuokkimassa perheen tärkeässä juhlassa. Mutta kirkko oli avoin kaikille, joten kauniit seinä- ja kattomaalaukset tuli ikuistettua seremoniasta huolimatta.







Agia Effimia

Lounastauolle pysähdyimme pikkuiseen Agia Effimian kalastajakylään. Keskikesällä kylän satama kuulema täyttyy purjeveneistä. Nyt kausi oli selvästi jo loppusuoralla ja purjeveneet paria lukuunottamatta kaikonneet. Lounaan jälkeen meillä oli hetki aikaa tutustua kylään. Löysin aivan sataman tuntumasta pikkuruisen rannan ja kauniita valkoisia "ranskanpastillikiviä". Ellen olisi jo nauttinut lounaaksi kreikkalaista salaattia, olisin saattanut maistella noita herkullisen näköisiä pikkukiviä...








Melissanin luolajärvi

Yksi päivän kohokohdista oli vierailu salaisella järvellä, Melissanin luolajärvellä. Kirkasvetinen pieni järvi on piilossa maantason alapuolella, jyrkät seinämät kohoavat joka puolella ja auringonvalo kajastaa kauniisti suuresta aukosta sisään. Järvi on jopa 20-30 metriä syvä. Järveen pääsee tutustumaan noin 10 minuutin kestoisella veneretkellä. 





Ennen sataamaan paluuta piipahdimme vielä juomatauolla saaren pääkaupungissa Argostolissa ja ihastelimme merikilpikonnien vesitanssia satama-altaassa. Kuvat jäi valitettavasti ottamatta näistä veijareista. Kotimatkalla saimme vielä katsella kauniita ja vehreitä maisemia lautan kannelta ja ihailla laskevaa aurinkoa. Neljäntoista tunnin retkipäivän jälkeen ei tarvinnut kovin pitkään unta odotella. 






Kymmenes Kreikan reissu on nyt onnellisesti paketissa. On nuo Kreikan saaret vaan niin kauniita, että voin melko varmasti sanoa ettei tämä ollut viimeinen kerta. Oletko sinä ihastunut Kreikkaan?

Seuraavaksi blogissa palataan taas USA:n kansallispuistoihin ja suurkaupunkeihin. Siihen asti MOI MOI!!


*Anu


16 kommenttia:

  1. Elokuva on tuttu,olen sen joskus katsonut.Kauniita ovat maisemat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole nähnyt leffaa, pitänee joskus katsoa!

      Poista
  2. Voi ei! Siis taas niin ihania maisemia täällä, että oksat pois! Mäkin haluun jonnekiiiiin :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kreikka on kyllä monella tapaa varma valinta. Hyvää ruokaa, kauniita maisemia, turkoosia merta ja ihanaa kesäistä lämpöä...

      Poista
  3. Todella on huikeita maisemia ja nuihin jää niin silmät kiinni 😎 todella kaunista. ☀️

    Edellisestä kreikan reissusta onkin jo aikaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä päädyn jostain syystä aina takaisin Kreikkaan, ihana maa saarineen!

      Poista
  4. En ole koskaan käyn Kreikassa, mutta joo ehdottomasti listalle Kreikka, nimittäin niin upealta näyttää jo näissä sun kuvissa. Ihanaa tiistaita!

    VastaaPoista
  5. Niin kauniita maisemia <3 Kreikka on kyllä pullollaan toinen toistaan kauniimpia paikkoja, olisipa kivaa päästä sinnekin suunnalle taas pitkästä aikaa. :) Mukavan "pienen" reissukuumeen tartutit ihanilla kuvillasi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän näistä reissujutuista saa valtavan reissukuumeen... Kreikka on ihana!

      Poista
  6. Kiitos taas kaikista ihanista matkakertomuksistasi. Tosi mukava oli taas tutustua eri kohteisiin. Jonkin verran olen matkustellut ja Kreikka nousee kyllä suosikkikohteistani kärkipäähän ja varsinkin Kreeta.Mukavia matkoja Sinulle edelleen......terveisin Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä, kiva että tykkäät lukea matkajuttujani. Lisää juttuja tulossa pitkin loppuvuotta.

      Poista
  7. Kiitos matkavinkeistä! Olen Kreikassa käynyt vain kerran ja silloinkin vain Ateenassa, eikä se kyllä säväyttänyt sen kummemmin. Mutta yhden lauttamatkan teimme sieltä Eginan saarelle, ja jotenkin siellä fiilis oli heti ihan toisenlainen, vaikkei kyseinen saari nyt niin kummoinen ollutkaan. Joten ehkä pitäisi antaa Kreikalle vielä toinen mahdollisuus ja suunnata nimenomaan noille saarille! Ehkä ne onkin siellä just "se juttu". Ainakin näiden sinun kauniiden kuvien perusteella voisin lähteä vaikka heti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole käynyt manner-Kreikassa koskaan, saaret ovat vetäneet puoleensa jo lukuisia kertoja. Ja varmasti menen taas joku päivä... Onhan mulla aika monta saarta vielä näkemättä!

      Poista