perjantai 26. elokuuta 2016

Nyt tirisee rasva!







Nyt ei puhuta sohvatyynyistä, kynttilöistä eikä pellavalakanoista vaan poiketaan ihan toisenlaisille raiteille, nimittäin oman navan ympärille! Kyselin pari postausta sitten, jaksaisitteko lukea välillä treeniaiheisia juttuja. Kovin monta kättä ei noussut, mutta ajattelin silti kiusata myös teitä ei-niin-kiinnostuneita (joo joo, voi jättää lukemattakin...) tällä aiheella muutaman postauksen verran. 

Moni teistä on varmasti lukenut riveiltä ja rivien välistä, että tämä nainen tykkää urheilla. Heräsin liikunnan ihanuuteen vasta kolmenkympin hujakoilla ja nyt olen aivan koukussa siihen hyvänolon tunteeseen ja energiaan mitä siitä saan. Iän myötä olen havahtunut siihen tosiasiaan, että kroppaa ei tästä enää nuoremmaksi saa. Mutta onneksi itse voi vaikuttaa hyvin paljon siihen, että se pysyisi mahdollisimman terveenä ja vahvana vielä sittenkin, kun ikää on tuplasti. Tässä neljänkympin kynnyksellä olen intoutunut haastamaan itseäni ja kroppaani. Haluan nähdä mihin tästä kropasta vielä on, mitä se jaksaa ja mihin se pystyy.

Viime keväänä otin tavoitteeksi juosta elämäni ensimmäisen puolimaratonin ennen kuin täytän 40. Treenasin koko kevään ahkerasti, noudatin juoksuohjelmaa ja söin treenin vaatimalla tavalla. Lenkit pitenivät hiljalleen kohti tavoitetta, lopulta pisin treenilenkkini oli 18 kilometrin mittainen. Voi sitä euforian tunnetta! Mutta sitten tuli mutka matkaan, kun Berliinin reissulla teloin ukkovarpaani. Pari viikoa ennen puolimaratonia haaveeni kariutui ja kevään treenit valuivat hukkaan (no, kunto koheni, hyvä niin!). Haave elää nyt hiljaiseloa, katsotaan otanko uusiksi ensi kesänä. Mutta ei tätä elämää jatketa ilman uusia haasteita!

Kevään juoksujen jälkeen päätin, että syksyllä testaan itseäni toisella tavalla. Päätin katsoa, saako tästä himpun alle 4-kymppisestä kropasta vähän tiiviimmän. Nyt laitetaan siis rasva tirisemään, sillä olen mukana FitFarmin 10 viikkoa kestävässä Bikini Challengessa. Kyseessä on siis rasvanpolttovalmennus, jolla muokataan läskistä lihasta. Saattaa siinä pari kiloakin lähteä, mutta pääasia olisi juurikin kiinteytymisessä. Ohjelmaan kuuluu viisi lihastreeniä ja pari aerobista viikossa ja tietenkin tarkasti räätälöity ruokavalio, jota noudatetaan orjallisesti, että saadaan toivottuja tuloksia. Vaa'alla ei kannata rampata, koska paino ei välttämättä juuri muutu. Parhaat mittarit tässä ovat mittanauha ja peili. Kärsivällisyyttä siis vaaditaan PALJON!

Nyt eletään viikkoa nro 2, mutta kovin hyvällä menestyksellä ei tämä valmennus alkanut. Ensimmäisen viikon sain vedettyä ohjeen mukaan, mutta sitten iski tämä mokoma flunssa ja tällä viikolla treenit ovat tauolla. Salille pääsyä odotan kuin lapsi joulua! Myös toinen pieni "jarru" on projektiin luvassa, koska lomamatka sattuu viikolle 4. Ajattelin kuitenkin noudattaa ohjelmaa reissussa niin  hyvin kuin pystyn, muistaen kuitenkin, että lomalla saa ottaa vähän iisimmin. Näissä kuvioissa siis mennään tämä syksy, aina tuonne lokakuun lopulle saakka. Ja ellen pääse 10 viikossa tavoitteeseen, jatkan vielä marraskuun loppuun. Joulukuun alussa mittariin tulee se maaginen 40, joten siihen mennessä olisi suotavaa olla tavoitteessa.

Olen niin innoissani tästä projektista, ihanaa että sain jakaa fiilikseni myös teidän kanssa! Voisin kertoa treenikuulumisia seuraavan kerran ohjelman puolivälissä ja sitten tietysti lopussa. Miltä kuulostaa, olisiko siinä sopivasti tätä aihetta?

Energistä viikonloppua sulle! Mä aloitan huomenna viimeisen työputken ennen odotettua LOMAA!


*Anu


Ps. Tuo kuva minusta on muutaman vuoden takaa, kun olin vähän tiiviimpi paketti. Sen jälkeen on vararengasta kerrytetty...



12 kommenttia:

  1. Mukava postaus :) näitä treeni kuulumisia lukee mielellään :) aina sitä itselleenkin intoa saa :)

    Kovasti tsemppiä! ❤

    VastaaPoista
  2. Minäkin luen mielelläni, se aina innostaa myös oman liikunnan lisäämiseen ja liikuntatapojen (puhumattakaan ruokailuista) tarkkailemiseen ja havainnointiin.

    Katselinkin tuota kuvaasi, että tuostako vielä tiiviimmäksi ja huokaisin jo omaa kuvaani...

    Pikaista toipumista flunssasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäät! Täällä flunssa alkaa olla voiton puolella, parit treenitkin olen jaksanut vetää. :)

      Poista
  3. Mielellään lukisi useamminkin treenaus aiheesta. Hurjasti tsemiä projektiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempistä! Kyllähän minä aiheesta mielellään kirjoitan, mutta en usko että kaikki niitä juttuja niin mielellään lukee...

      Poista
  4. Yesss! MÄ kuulen mielelläni lisää tästä ja okey okey!! Bikini challenge sielkin!! YES! Täytyykin käydä tutustumassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasinkin, että sinuun tämä aihe varmaan kolahtaa! Ihana juttu! :D

      Poista
  5. Eikun vaan treenikuulumisia kehiin, ehkä niistä riittää motivaatiota tännekin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kiva, eiköhän niitä ainakin pari vielä tule tässä syksyn mittaan! Ja liikuntamotivaatiota jaan mielelläni eteenpäin!

      Poista
  6. Treenaus on pop!
    Saat meidät lukijatkin liikkeelle samalla kannustuksella!

    Lempeitä elokuun viimeisiä päiviä täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se todellakin on POP POP! Toivottavasti motivoin näillä jutuilla teitä lukijoitakin!

      Poista