tiistai 30. kesäkuuta 2015

Nokalla


















Eilen kerroin viettäneeni upean kesäpäivän kierrellen Helsngin katuja. Aloitin kierroksen kauniista Helsingin tuomiokirkosta Senaatintorilta. Matka kirkolta jatkui Aleksanterinkatua pitkin kohti Katajanokkaa. Kipusin Uspenskin katedraalin mäelle ja ihastelin tätä suurta ja kaunista ortodoksikirkkoa. Sieltä laskeuduin pohjoissatamaan ihastelemaan suloisia vanhoja paatteja ja upeita purje- ja huviveneitä. Pohjoisrannan varrelta bongasin laivojen lisäksi myös upeita taloja prinsessatorneineen. Jatkoin matkaa rantaa pitkin Katakanokalle. Vastaan tuli kauniit vanhat tiilirakennukset, joissa majaa pitävät mm. kiva kahvila Johan & Nyström ja vähän parempi ravintola Nokka. Katajanokan kadut hurmasivat upeilla taloillaan. Millaista mahtaisi olla elämä tuollaisessa prinsessatornissa? 

Näitä kesäretkiä lähiympäristössä ja vähän kauempanakin on luvassa tälle kesälle paljon, joten kannattaa käydä kurkkimassa täällä blogissa, mitä kesän mittaan puuhailen. Nyt karistelen viimeisetkin unihiekat silmistä ja lähden kohta juoksemaan. Jos sitten paistaisi tuoreita sämpylöitä töihin vietäväksi. Kollegat varmaan tykkäisivät... 

Mukavaa tiistaita sinulle! 

*AnuElina


Ps. Yritän pitää näissä retkipostauksissa tekstit lyhyenä ja panostaa kuviin. Jos sinulle tulee mieleen jotain kysyttävää tai kaipaat vinkkiä Helsingin reissullesi niin laita viestiä kommenttiboxiin tai sähköpostiin. 

10 kommenttia:

  1. Sinulle osui kyllä mainio retkipäivä <3 voi mainio kuinka hienoja kuvia jälleen olet napsinut :) ihana tuo raostakin otettu talokuva, todella hauska :)

    Jee, lisää vaan retkiä kehiin, tämä passaa :)

    Mukavaa iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosiaan aika ihana päivä kaikinpuolin. Retkiä tässä kesän aikana kyllä riittää, joten lisää näitä postauksiakin tulossa.

      Poista
  2. Voi hurja, mielettömän upean värikkäät ja valoisat kuvat! Hesa-päivä voisikin olla yksi asia listallani :)

    Menin ihan sanattomaksi ihanasta ylläristäsi, iso KIITOS ja halaus lahjasta ja blogiystävyydestä ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Helsinkiin! Voin lähteä sulle oppaaksi. ;)
      Kiva jos yllätys oli mieleinen!

      Poista
  3. Olin juuri sanomassa samaa kuin Seija. Upeat päivät ja pilvettömät taivaat!:))

    Kiitos näistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilvetön sininen taivas on mahdottoman upea ja todella loistava tausta valokuvaamiseen. :)

      Poista
  4. Hienoja kuvatunnelmia! Katajanokan miljöössä riittää ihasteltavaa. Kuljimme näillä nurkilla kesäkuun alkupuolella ja samaa mietin tornikaunottaria katsellessani, miltäköhän tuntuisi asua tällaisessa ihanuudessa meren äärellä, oi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Helsinki on täynnä kauniita paikkoja, rakennuksia, puistoja jne. Normiarjessa kauneutta ei vaan meinaa huomata, joten nämä "turistipäivät" ovat todella tarpeellisia, että näkee kaiken kauneuden.

      Poista
  5. Ihanan värikkäitä kuvia, näitä retkikertomuksia on kyllä kiva lukea ja katsella, joten anna tulla lisää vaan!

    Tämä nyt ei varsinaisesti liity näihin kotimaan päiväretkiin, eikä varsinkaan sisustamiseen, mutta jos joskus mietit mahdollisia postausaiheita, niin olisi kiva lukea kokeneemman matkailijan reissuvinkkejä! Tässä kun kovasti on mietinnässä minnepäin maailmalle voisi haaveilla lähtevänsä talviloman viettoon, niin olisi kiva kuulla vähän vinkkejä henkilöltä, joka on reissannut paljon (ja koska yksin matkustaminen ei tunnetusti ole halpaa, olisin erityisen kiinnostunut kuulemaan jos sulla on takataskussa hyviä kikkakolmosia siihen, miten yksin matkustava voi säästää rahaa reissussa ollessaan ;)) Ja mielenkiintoista olisi myös kuulla sinun reissuhaaveista - mitä kohteita löytyy sinun haavelistalta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne! Ja kiitos vinkistä. Täytynee laatia jossain vaiheessa postausta reissaamisesta vähän "teoreettisemmassa" mielessä. Onhan mulla niitä reissuhaaveitakin vaikka millä mitalla...

      Poista