sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kesäpäivä Tallinnassa

















Eilen piipahdimme ystäväni kanssa pikaisella etelänlomalla ja vietimme upean kesäpäivän Tallinnassa. Aamupäivällä hyppäsimme Tallink Superstarin kyytiin ja parin tunnin kuluttua olimme perillä. Aurinko paistoi kirkkalta taivaalta ja tuntui aika-ajoin jopa kuumalta. Kävelimme ympäri kaupunkia, tutustuimme uusiin ja tuttuihinkin maisemiin ja maistelimme ihania herkkuja.

Aloitimme kierroksemme hieman keskustan ulkopuolelta rautatieaseman takaa. Siellä oli ystäväni suosittelema ravintola F Hoone (Telliskivi 60a). Vanhaan rakennukseen on pykätty "industrialtyylinen" trendikäs ravintola, jonka ovat löytäneet niin paikalliset kuin turistit, sillä paikka oli koko ajan täynnä väkeä. Enkä yhtään ihmettele miksi: Ruoka on ihanaa ja todella edullista! Otin alkupalaksi neljän erilaisen bruchettan valikoiman, ihania makuja! Pääruuaksi valitisin caesarsalaatin grillatulla kanalla. Salaatti oli rakennettu erikoisesti: alla oli puolikas romainesalaatti eli ei mitään salaattisilppua, ja täytteet oli koottu "salaatinnaatin" päälle. Kokki oli varmaan rakastunut, sillä salaatti oli aika suolaista, mutta hyvää. Kyytipojaksi pari lasia valkoviiniä ihanasta ruuasta ja auringonpaisteesta nauttien! Koko setti maksoi vaivaiset 20e!

Masut täysinä suuntasimme kierrokselle vanhan kaupungin kujille. Komeita maisemia Toompean mäen päältä, ostoksia pellavakauppa ZiZistä ja herkuttelua britakakulla C'est La Vie -kahvilan terassilla. Päivän päätteeksi piti käydä vielä tsekkamassa kattoterassi Solaris-keskuksen viidennessä kerroksessa. Päivän viimeiset viinit ilta-auringossa ja sitten Kalev-suklaapuodin kautta satamaan ja iltalaivalla kotia kohti. 

Päivä oli mukavan rento ilman suuria suunnitelmia tai päämääriä. Sää oli upea ja fiilis korkealla. Ihmettelimmekin miksi näitä pikaisia etelänlomia ei tule tehtyä useammin. Tallinna on niin lähellä, sinne pääsee nopeasti ja edullisesti. Parin tunnin laivamatkan päässä on tarjolla keski-eurooppalaista kaupunkitunnelmaa, mitä ei kotikaupungistamme Helsingistä löydy. Tallinnassa on jatkossa vierailtava useammin, joskus voisi vaikka yöpyäkin, jotta ehtisi nauttia ruuan ja maisemien lisäksi spa-hoidoista jne.

Tänä aamuna olikin sitten herätys karuun todellisuuteen. Sade rummuttaa ikkunalautaa ja taivas on harmaa. Se siitä kesästä sitten. Yritän nyt kuitenkin nauttia vapaapäivästä... sisätiloissa arvatenkin. Salia, ruokaostoksia, kotihommia ja illalla ehkä kesäloman suunnittelua. 

Energiaa sateiseen sunnuntaihin!

*AnuElina



18 kommenttia:

  1. Tallinna <3 Se on kerta toisen jälkeen ihana paikka käydä pikalomalla :-) Me ollaan yleensä vähintään yksi yö, yleensä kaksi, ja siinä ajassa ehtii loistavasti aina nähdä uutta ja vanhaa ihanaa :-)
    Kovasti nyt kaipailenkin että pääsisi Tallinnan vierailulle :-)

    Nämä tunnelmasi oli kyllä ihania sadepäivän piristyksiä :-) Mahtava päivä osui reissullenne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää kyllä ehdottomasti vaikka seuraavalla reissulla yöpyä siellä niin ei tarvitse tukka putkella juosta kivasta paikasta toiseen.

      Poista
  2. Kiva piipahdus Tallinnassa! Tuo justiin on Hesassa asumisen hyviä puolia..pääsee nopeasti vaikkapa tuollaiselle reissulle.
    Mukavaa vapaapäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tästä on helppo ottaa äkkilähtöjä ja pikapyrähdyksiä naapurimaihin. :)

      Poista
  3. Kuulostaa ihanalta irtiotolta! Tässähän matkakuume kasvaa vain. Tekisi mieli itsekin tehdä pikareissu lahden toiselle puolelle. :) Mukavaa sununtaita, vaikka sataakin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri sopiva pieni irtiotto ennen kesälomaa, piristi kummasti!

      Poista
  4. Aivan ihania kuvia! Meilläkin olisi tarkoitus mennä tallinnaan vielä tänä kesänä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä voisin mennä vaikka vielä uudestaan tänä kesänä!

      Poista
  5. Ihania vanhoja taloja, punaisia tiilikattoja ja tunnelmaa! Noita kuvia katsellessa haluaa itsekin taas päästä käymään siellä. Viime kerrasta taitaakin olla lähes kymmenen vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi, kiva kaupunki aivan "nurkan takana". :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Tosi hyvää oli, kyllä ne Viron puolellakin osaa kokkailla!

      Poista
  7. Aivan huikeita kuvia Tallinnasta! Tuo vanha hansakaupunki on kuin pala
    Keski-Eurooppaa, niin kansainvälinen tunnelma siellä on. Herkullisia bruchettoja,
    lemppareitani, nams!
    Me lähdemme tänään Ruotsiin, kohteenamme Kolmården ja Tukholma,
    toivottavasti keli on lännessä kesäisempi.
    Ihanaa heinäkuun enimmäistä viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Toivottavasti teidän Ruotsin reissu oli antoisa!

      Poista
  8. Tosi laadukkaita kuvia, ja mikä tunnelma! Ei olekaan pitkään aikaan tullut käytyä Tallinnassa, pitäisi ehdottomasti mennä verestämään muistoja, että minkä näköinen kaupunki kyseessä onkaan. Ei ole pitkä matka ja tosiaan nuo Tallinnan ravintoloiden hinta-laatu-suhde on monen kuvailujen mukaan erinomainen! Tallinnankin ravintolaskenessä kun on vaikka mitä mielenkiintoisia uusia ravintoloita.

    Mukavaa, että sääkin suosi vielä lauantaina :) Nyt on niiin harmaata...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!! Tallinnassa on todellakin paljon laadukkaita ravintoloita. Seuraavalla reissulla pitää varata enemmän aikaa niin ehtii paremmin tutustua ravintolatarjontaan.

      Poista
  9. Ihania kuvia. Tuo ravintola näytti tosi kivalta. Yllättävän harvoin tulee tehtyä Tallinnaan pikavisiitti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo ravintola oli kyllä mielenkiintoinen uusi tuttavuus!

      Poista