tiistai 18. syyskuuta 2012

Kualiloota

Nyt on tämäkin syysherkku uunissa haudutettu,
puolukoiden kera maisteltu ja ihanaksi herkuksi havaittu.
Perinteinen kualiloota alias kaalilaatikko.
 

 
Kunnia suomalaiselle perinneruualle!
Helppo, edullinen, joskin hitaasti valmistuva kotiruoka.
Lähemmäs tunti meni esivalmisteluihin
(lihan paistaminen, ohran keittäminen, kaalin pehmentäminen kahdessa erässä)
ja sen päälle uunissa hauduttamista 1h 15 min.
Mutta on kyllä vaivansa väärti.
Rakastan kaaliruokia!
Oisko seuraava projekti sitten kääryleet?
 
Nyt pitäisi saada taas tämä emäntä käyntiin:
yksi kiireinen yövuoro takana ja kolme vielä edessä.
Taidanpa pistää lenkkarit jalkaan ja lähden tuonne aurinkoiseen
syyssäähän hölköttelemään.
 
Sisukasta tiistaita teille kaikille ihanaisille lukijoilleni! :)




3 kommenttia:

  1. Kaalilaatikko on kyllä niiin hyvää! Taidampa itsekin tekaista joku päivä :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä kaalilaatikko ja kaalikääryleet on tosi herkkua.Ja lisäksi edullista ja terveellistä!Oletko kokeillut sosekeittoja?Itse tein tänään porkkanakookoskeittoa ja hyvää oli!Sosekeittojakin voi tehdä monia variaatioita ja varsinkin näin syksyllä ihanista kotimaisista kasviksista.Mukavaa syksyn jatkoa!
    T.Asta

    VastaaPoista
  3. Heli, kannattaa tehdä, nyt kaalit taitavat olla parhaimmillaan.

    Asta, teen talvisin aika paljon sosekeittoja, lämmittävät mukavasti kun ilma on kylmä. Nekin ovat niin hyvää, kevyttä ja edullista perusruokaa. :) Kivaa syksyn jatkoa sinullekin!

    VastaaPoista