sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kaura-porkkanasämpylät

Synkkä sateinen sunnuntai pakottaa olemaan sisätiloissa.
Ei siinä sitten muu auta kuin keksiä kivoja kotihommia.
Tänään teki mieli leipoa.
Makeiden herkkujen sijaan leivoin pitkästä aikaa sämpylöitä.
Ihan "perussämpylät" ovat mielestäni vähän tylsiä,
siksi heittelen taikinan sekaan milloin mitäkin:
siemeniä, kaurapuuroa, leseitä, porkkanaa, omenaa...
Nyt leivoin kaura-porkkanasämpylöitä.
 
 
Tarkkaa reseptiä en osaa teille antaa, koska teen sämpylät aina
näppituntumalla aineksia mittaamatta.
Näihin tuli nesteeksi kermaviilipurkin jämät ja vesi, kuivahiivaa, kaurapuuroa,
porkkanaraastetta, vehnäjauhoja, siirappia, suolaa ja öljyä.

 
Tuoreet lämpimät sämpylät ovat kyllä
I H A N I A !
Kaksi maistelin heti höyryävinä, toiset kaksi (ainakin) menee
iltapalaksi myöhemmin.
Huomenna ne eivät enää ole yhtä hyviä,
 joten nyt vedetään sämpylä-ähky. :)
 
Lähetän teidän koteihin ihanaa sämpyläntuoksua ja
toivotan leppoisaa sunnuntai-iltaa!
 


2 kommenttia:

  1. Tuoreet sämpylät on kyllä ihania ja kaurahiutaleet on vakioainekseni ihan kaikkeen leipomiseen. Porkkanaraastetta en ole ollenkaan muistanut aikoihin sämpylöiden mausteeksi, pitääkin kokeilla taas!

    Ihanan houkuttelevia kuvia!

    VastaaPoista
  2. Vau, kiitos sämpylävinkistä; kauraa ja porkkanaa..

    VastaaPoista